nl de en

Ontdek Emmeloord en omgeving

 

Urk, visje eten aan de haven

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Dat moét u eens beleven. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd met een wandeling door het doolhof van steegjes in de oude dorpskern, waar ieder huisje anders is. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. Een gids brengt u met een stegentocht langs de mooiste plekjes.

 

Fluistervaren in Giethoorn

Ontdek het Hollandse Venetië, Giethoorn en het Natuurgebied De Wieden in een zgn. fluisterbootje. Dit zijn open punterbootjes voorzien van een stille motor die electrisch wordt aangedreven. Een elektroboot is het ideale vervoermiddel om de rustieke omgeving te verkennen EN het is nog milieuvriendelijk ook! Het electrisch varen ofwel de fluisterboot besturen doet u zelf. U krijgt vooraf uitleg over de zeer eenvoudig bedienbare motor en de te varen route. Met behulp van de gedetailleerde vaarkaart vindt u zeker de weg terug.

 

Kanoën vanuit Kalenberg door de Weerribben

De mooiste manier om dit prachtige gebied te verkennen is over het water. U kunt op vele plekken in Kalenberg terecht voor de huur van een kayak of kano (o.a. Café Restaurant de Weerribben). In het gebied zijn twee routes uitgezet die u kunt volgen. De Kalenbergroute (8 km) en de Weerribbenroute (14 kilometer). Deze routes laten u alles zien wat de Weerribben te bieden heeft.

 

Wandelen in Blokzijl

Blokzijl lag eens aan de Zuiderzee. De contouren van de oude stadswallen van de stad zijn ook nu nog goed herkenbaar.

U wandelt langs de Havenkolk met zijn koopmanshuizen. U kunt een bezoek brengen aan de Grote Kerk met een model van de Zeven Provinciën van Michiel de Ruyter. Blokzijl is beroemd om zijn fraaie grachtjes en tuinen en niet te vergeten het beeld van Kaatje.

 

Shoppen in Bataviastad

Batavia Stad ligt aan het Markermeer in Lelystad en voor wie een bezoek brengt aan Batavia Stad is er rondom ook nog van alles te beleven.

Wandel over de dekken van VOC-schip Batavia op de Bataviawerf, duik mee naar avonturen op de zeebodem bij Nieuw Land en kom alles te weten over de inpoldering van Flevoland of breng een bezoek aan het scheeps-archeologisch depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Relaxen aan het strand van Lemmer

In de zomer is Lemmer een drukbezochte en zeer mooie plaats om te verblijven. Het waterrijke dorp met haar gezellige terrassen, hotels en winkels trekt vele bezoekers aan. Op twee minuten loopafstand bevindt zich het Lemster strand; een uitgestrekt zandstrand aan het prachtige IJsselmeer. Heerlijk om even uit te waaien of om een middag lekker te zonnen en te zwemmen.

 

Voor meer informatie over Emmeloord en omgeving verwijzen wij u naar:

www.vvvnoordoostpolder.nl

www.ookflevoland.nl

www.toerismeflevoland.nl

www.touristinfourk.nl

www.beleeffriesland.nl

www.beleefoverijssel.nl/#/waterreijkweerribbenwieden

logo-voorhuys-wit  

't Voorhuys

De Deel 20, 8302 EK Emmeloord

T +31 (0)527 61 28 70

info@voorhuys.nl

 

KvK 39061723
BTW NL804718428B01

 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag

8.00 - 00.00 uur

 

Vrijdag en zaterdag

8.00 - 1.00 uur

 

Zondag

8.00 - 23.00 uur

 

Restaurant Grandcafé